TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Maak van B_FTGewest

Doe mee aan de 2de editie van de Brussels Be Fair Awards!

Werk jij voor een openbare dienst of onderwijsinstelling in de Brusselse regio die volop inzet op de promotie en bewustmaking van fair trade en duurzame handel?

Ondernam jouw organisatie recent opmerkelijke acties om leerlingen, personeel… bewust te maken rond meer verantwoorde consumptie? Of kozen jullie resoluut voor meer eerlijke producten op school of op de werkvloer?

Dan maakt jouw organisatie misschien kans op een van de drie Brussels Be Fair Awards!

Drie Awards te winnen

De Brussels Be Fair Awards worden voor de tweede keer georganiseerd. Deze editie richt zich zowel op openbare diensten en hun administraties, gemeentes inbegrepen, als op onderwijsinstellingen die gevestigd zijn in de Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG).

Er zijn per categorie (openbare dienst/onderwijsinstelling) 3 Awards te winnen, dus 6 in totaal:

  • “Fair buyer” Award:
    De Fair Buyer Award beloont de openbare dienst en de onderwijsinstelling die in 2022 de grootste verscheidenheid en/of de grootste hoeveelheid fairtradeproducten aanbood aan hun werknemers, leerlingen en gebruikers.
  • “Fair speaker” Award:
    Deze Award beloont de organisaties voor hun acties en impact op het vlak van bewustmaking en promotie rond fair trade bij hun werknemers, leerlingen, gebruikers… in 2022.
  • “Sustainable actor” Award:
    Deze Award is een erkenning voor de organisaties die partnerschappen en synergiën hebben opgezet en/of zijn aangegaan met initiatieven en actoren die een eerlijke, duurzame en lokale consumptie willen promoten en hierrond willen sensibiliseren in het BHG.

Doe mee!

Denk je dat jouw onderwijsinstelling of openbare dienst kans maakt? Stel je dan zeker kandidaat!

Download het wedstrijdreglement hieronder en lees het goed na.

Deelnemen kan door het inschrijfformulier (eveneens hieronder te downloaden) volledig ingevuld terug te mailen naar tdc@enabel.be voor 19 mei 2023.

Let op: elke deelnemende organisatie kan slechts 1 formulier insturen, maar kan zich kandidaat stellen voor meerdere Award-categorieën.

De Awards-uitreiking staat gepland op 3 oktober 2023 – tijdens de volgende editie van de Week van de Fair Trade.

Brussel, een Fair Trade Gewest?

Op 12 mei 2021 ging het Brussels Hoofdstedelijke Gewest (BHG) het engagement aan om van Brussel een Fair Trade Gewest te maken. Concreet betekent dit dat het Gewest moet voldoen aan 6 criteria rond fair trade en duurzaamheid, onder andere op vlak van kennis van fair trade, consumptie, het aantal gemeenten die de titel FairTradeGemeente hebben op Brussels grondgebied…(lees meer)

De Brussels Be Fair Awards kaderen binnen dit engagement en werden door het Platform voor eerlijke handel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest* in het leven geroepen om Brusselse actoren te belonen die zich (extra) inzetten voor de promotie van en bewustmaking rond fair trade en duurzame handel.

Bekijk de winnaars van vorig jaar

De eerste Brussels Be Fair Awards werden uitgereikt in mei 2022. Gemeente Jette en Brussel-hoofdstad vielen toen in de prijzen. Bekijk hier de Award-uitreiking en de reactie van de winnaars:

Wedstrijdreglement

Brussels Be Fair Award 2023

Download pdf

Download

Invulformulier

Brussels Be Fair Award

Download document

Download

*Het Brussels Platform voor eerlijke handel? 

Het platform voor eerlijke handel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt gecoördineerd door de campagne ‘Communes du commerce équitable’ (van Oxfam-Magasins du monde, Miel Maya en Fairtrade Belgium) en het Trade for Development Centre van Enabel. Daarnaast zetelen er nog andere leden in zoals BFTF (Belgian Fair Trade Federation), Brussels International en hub.brussels en vertegenwoordigers van lokale overheden en andere verenigingen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.