TDC versterkt de capaciteiten van Afrikaanse mkmo’s op het vlak van management (financieel, organisatorisch, bestuurlijk) en marketing (positionering, markttoegang, verkoop, enz.). Hiervoor ontwikkelden we een uniek coachingtraject op maat van de organisatie.

Trade for Development Centre

Het Trade for Development Centre (TDC) wil eerlijke en duurzame handel ondersteunen en verantwoorde consumptie promoten.

Daartoe zet TDC in op verschillende pijlers: enerzijds informatie en sensibilisering en anderzijds technische en financiële ondersteuning of andere steunregelingen voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (mkmo’s) in Afrikaanse landen.

Steun aan producenten

TDC wil MKMO’s (micro, kleine en middelgrote ondernemingen) en producentenorganisaties actief in fair trade en duurzame handel versterken door hen tools aan te bieden om zich te onwikkelen op economisch vlak. Daarom ontwikkelden we een uniek, participatief en op maat gemaakt coachingtraject

Sensibiliseren

TDC wil mensen bewust maken rond fair trade en duurzame handel en organiseert campagnes die zich richten tot consumenten, economische actoren en de Belgische overheid. De bekendste campagne is de Week van de Fair Trade, die elk jaar begin oktober plaatsvindt.

Info verspreiden en uitwisselen

TDC volgt de evolutie en de impact van eerlijke en duurzame handel in de ontwikkelingslanden én in België. Via enquêtes, artikels, interviews, conferenties en marktstudies… informeren we consumenten, overheden en producenten. 

Wie contacteren?

Virginie Bartholomé

Finance and Business Management Officer

Samuel Poos

Coordinator - I&D

+32 (0)2 505 37 74
+32 (0)473 734 984

Florina Mihalovici

Financial Support Officer

+32 (0)2 505 19 03
+32 (0)476 92 02 28

Evi Coremans

Communication and campaign Officer

+32 (0)476 92 05 43

Mathieu Desantoine

Marketing Coaching Programme Officer

Waar vind je ons?

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.