Cacao

Overgang naar export voor een cacaocoöperatie in Ivoorkust: verschillende stappen en implicaties

TDC-Enabel bestelde een studie die de operationele, financiële en commerciële procedures en implicaties moet verduidelijken voor Ivoriaanse cacaocoöperaties die van een “lokale” coöperatie willen overschakelen op een “export”coöperatie. De studie toont dat export is voorbehouden aan goed georganiseerde coöperaties die winstgevend zijn in hun huidige activiteiten.

Lees meer »

Ivoorkust en cacaoindustrie blijven armworstelen

Ondanks een overeenkomst met Ghana over een waardige prijs voor de cacaoboeren kan Ivoorkust de prijs van zijn cacao niet handhaven. De pandemie en de slabakkende vraag spelen natuurlijk een rol, maar de grote ondernemingen zitten ondertussen ook niet stil.

Lees meer »

Coaching TDC: NECAAYO

Necaayo werd in 2009 opgericht in Guiré, in het Westen van Ivoorkust. De coöperatie telt 1410 leden en brengt meer dan 3500 ton cacao op de markt. De cacaocoöperatie kreeg 3 jaar lang marketingcoaching van TDC en wist het te schoppen tot een van de meest toonaangevende cacaocoöperaties in de regio.

Lees meer »

De moeilijkheden van landbouwers hier en in Afrika

Wat brengt de kleine boeren uit het noordelijk en zuidelijk halfrond samen? Veel meer dan we denken. Liefde voor het land en de strijd voor een eerlijker loon behoren daar zeker toe. Bovendien zijn Nathalie en Djakaridja het levende bewijs dat ons voedselmodel gebaseerd is op een wereldwijde onderwaardering van de boerenstiel. Een gesprek

Lees meer »

Cacaocoöperatie ECAM laat zich gelden in Ivoorkust

De cacao in onze chocolade wordt geteeld door producenten zoals Djakaridja Bitie, vertegenwoordiger van de cacaocoöperatie ECAM in Ivoorkust. ECAM geldt steeds vaker als een schoolvoorbeeld van eerlijke handel in Ivoorkust. Sinds 2017 wordt de coöperatie gecoacht door Christine Englebert voor het Trade for Development Centre.

Lees meer »

Overgang naar export voor een cacaocoöperatie in Ivoorkust: verschillende stappen en implicaties

TDC-Enabel bestelde een studie die de operationele, financiële en commerciële procedures en implicaties moet verduidelijken voor Ivoriaanse cacaocoöperaties die van een “lokale” coöperatie willen overschakelen op een “export”coöperatie. De studie toont dat export is voorbehouden aan goed georganiseerde coöperaties die winstgevend zijn in hun huidige activiteiten.

Lees meer »

Ivoorkust en cacaoindustrie blijven armworstelen

Ondanks een overeenkomst met Ghana over een waardige prijs voor de cacaoboeren kan Ivoorkust de prijs van zijn cacao niet handhaven. De pandemie en de slabakkende vraag spelen natuurlijk een rol, maar de grote ondernemingen zitten ondertussen ook niet stil.

Lees meer »

Coaching TDC: NECAAYO

Necaayo werd in 2009 opgericht in Guiré, in het Westen van Ivoorkust. De coöperatie telt 1410 leden en brengt meer dan 3500 ton cacao op de markt. De cacaocoöperatie kreeg 3 jaar lang marketingcoaching van TDC en wist het te schoppen tot een van de meest toonaangevende cacaocoöperaties in de regio.

Lees meer »

De moeilijkheden van landbouwers hier en in Afrika

Wat brengt de kleine boeren uit het noordelijk en zuidelijk halfrond samen? Veel meer dan we denken. Liefde voor het land en de strijd voor een eerlijker loon behoren daar zeker toe. Bovendien zijn Nathalie en Djakaridja het levende bewijs dat ons voedselmodel gebaseerd is op een wereldwijde onderwaardering van de boerenstiel. Een gesprek

Lees meer »

Cacaocoöperatie ECAM laat zich gelden in Ivoorkust

De cacao in onze chocolade wordt geteeld door producenten zoals Djakaridja Bitie, vertegenwoordiger van de cacaocoöperatie ECAM in Ivoorkust. ECAM geldt steeds vaker als een schoolvoorbeeld van eerlijke handel in Ivoorkust. Sinds 2017 wordt de coöperatie gecoacht door Christine Englebert voor het Trade for Development Centre.

Lees meer »

Zoeken

  • Filter op inhoud

  • Filter op sector

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van alle nieuws en activiteiten van TDC.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.