TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Wie zijn de TDC-coaches?

Quentin Antoine

Maxime Bacq

Maxime Bacq is TDC-coach sinds 2017. Hij werkt eveneens als coördinator bij Groupe One, een organisatie die ondernemers begeleidt richting een duurzamere economie. Maxime heeft ervaring in bedrijfsmanagement en -coaching (oa bestuur, financiën, groei en diversificatie), projectmanagement, partnerschapsontwikkeling en studies naar technisch-economische haalbaarheid. Een tot hiertoe goedbewaard geheim? Desondanks zijn liefde voor de zee en voor boten heeft hij de film Titanic nog nooit gezien.

Clémence Boulle Martinaud

Valerie Busquin

Valerie is marketingexperte met maar dan 25 jaar internationale ervaring in strategische en operationele marketing: ze was 10 jaar brand manager bij Procter&Gamble en meer dan 15 jaar zelfstandig consultant om organisaties te helpen groeien door een grotere klantgerichtheid en met sterkere marketingplannen. Valerie heeft op internationaal niveau gewerkt in de food- en retailsector, maakte deel uit van het bestuur van Fairtrade Belgium en is professioneel coach (ICF-certificaat). 

Guy Callebaut

Guy Callebaut werkte in marketing- en reclamebureaus en heeft ervaring in bedrijfsbeheer. Hij zetelde in de besturen van tuinbouwcoöperaties, de boerenbond en een certificeringsorganisatie voor goede landbouwpraktijken. Hij is vooral thuis in de tuinbouw-, koffie- en cacaoketen. Guy Callebauts’ motto? “Met goed bestuur en zelfvertrouwen kan Afrika de wereld voeden.” Sinds 2016 draagt hij hier zijn steentje aan bij als TDC-coach.

Hugo Couderé

Jean Cornet

Jean Cornet werkte onder andere voor Unilever in België, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. Ook Alpro, Deloitte en Enabel mag hij tot zijn werkgevers rekenen. Hij heeft heel wat ervaring in marketing, verkoop en business development. Hij werkte vooral rond cacao in Ivoorkust en zweert qua levensmotto bij Ghandi “Be the change you want to see in the world”. Sinds september 2017 past hij dat motto ook toe als coach voor TD.

Dominique Derom

Dominique Derom gelooft in de empowerment van mensen en bedrijven door middel van persoonlijke ontwikkeling. Ze startte haar carrière in communicatiebureaus, maar is sinds 1996 onafhankelijk consultant in marketing en coaching. Ze werkte voor NGO’s als Oxfam en Fairtrade en deed ervaring op in het Midden-Oosten en Afrika. Dit alles maakt dat ze bedrijven snel kan inschatten en dat ze thuis is in marktonderzoek, analyse en strategie. Sinds 2007 werkt ze ook als coach voor TDC, voornamelijk in de cacaosector.

Vincent De Grelle

Vincent Degrelle is ervan overtuigd dat de agro-ecologie en de organisatie van boeren in efficiënte, transparante en democratische coöperaties vandaag de dag de belangrijkste componenten zijn van duurzame ontwikkeling in plattelandsgebieden over de hele wereld. Het is die overtuiging die hem mee aan de wieg deed staan bij Ethiquable BeNeLux. Daarvoor werkte hij bij Vredeseilanden en in Loja, Ecuador. Zijn expertises zijn koffie, fruit, cacao en landbouwketens in het algemeen. Sinds 2017 is hij coach voor TDC waar hij naast zijn kennis over agro-ecologie en coöperaties ook ervaren is in logistiek beheer en traceerbaarheid van landbouwsectoren, plattelandsontwikkeling en governancestrategieën.

Christine Englebert

Christine Englebert werkte 10 jaar lang als marketeer in FMCG en was even lang actief in de non-profit waar ze zich verdiepte in thema’s als fair trade, stadslandbouw en lokaal ondernemerschap. Sinds 2014 is Christine coach voor TDC en begeleidt ze kleine producentenorganisaties actief in verschillende ketens als koffie, cacao, fruit & groenten, cashewnoten, thee en cosmetica. Haar expertises zijn onder andere marktonderzoek, coaching en de ontwikkeling van waardeketens en communicatiemiddelen. Haar motto? “Het creëren van menselijke waardeketens, haalt bij iedereen het beste naar boven!” 

Benoit Féviez

Benoit Fiévez werkte 15 jaar in de FMCG-sector in verschillende marketing- en verkoopfuncties. Hij was actief in de ontwikkelingssamenwerking en fondsenwerving voor hij zelfstandig consultant/coach werd.
Zijn core business is veranderingen begeleiden binnen social profit organisaties. Hij maakt gebruik van collectieve intelligentie-tools om zo de aanwezige expertise te mobiliseren.

Daniella Mastracci

Valérie Van Geel

Isabelle Vanpachterbeke

Isabelle Vanpachtebeke is sinds 2019 coach voor TDC. “Mijn doel? De gecoachte personen en teams in staat stellen zelf hun vaardigheden te versterken om hun organisatie te ontwikkelen en te bestendigen en op die manier bij te dragen tot een rechtvaardiger en duurzamer economie.” Isabelle Vanpachtebeke heeft zowel ervaring in de particuliere als in de openbare sector, bijvoorbeeld bij een coöperatie in Latijns-Amerika of  als trainer in een adviesbureau voor sociale economie. Haar kenrcompetenties zijn onder andere organisatorische en strategische analyse en management- en leiderschapscoaching. Ze is gecertificeerd coach in people management.

Roland Waardenburg

Roland Waardenburg heeft zowel ervaring in de privésector (vb. Delhaize, CBL, Campina, Lidl…) als in de openbare sector (vb. Enabel, ministerie van Buitenlandse Zaken, Rainforest Alliance, Rikolto…). Daardoor was hij actief in verschillende ketens  zoals noten, cacao, koffie, thee, groenten en fruit in verschillende regio’s (Ghana, Rwanda, Tanzania, Thailand, Oeganda en Vietnam). Hij wil een agent van verandering zijn en een facilitator voor een inclusieve en duurzame economie. Dit persoonlijke motto past hij sinds 2016 toe als TDC-coach.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.