TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

ECAM

Twee beste cacaocoöperaties in Ivoorkust kregen coaching van TDC

ECAM en SCINPA zijn in 2020 verkozen tot de beste en op één na beste cacaocoöperaties in Ivoorkust. Beide werden gecoacht in marketing door het Trade for Development Centre van 2016 tot 2019.

Ecam

Assata DOUMBIA, de voorzitter van ECAM, ontving de prijs van de president van de Republiek tijdens de Nationale Cacaodagen (JNCC) die in oktober 2020 plaatsvonden.

Voor de heer Rossi, directeur van Ocean, een cacaobonenexporterend bedrijf uit Abidjan, werd de prijs uitgereikt door de president van de Republiek tijdens de Nationale Cacaodagen (JNCC) in oktober 2020: “Chez Ecam, depuis la formation du TDC, j’ai remarqué des changements assez importants en matière de communication. Je parviens à avoir l’information beaucoup plus rapidement à différents niveaux. Et aussi, en termes de présentation, Ecam est beaucoup plus à l’aise qu’auparavant, est beaucoup plus professionnelle.”

Scinpa

Met de steun van TDC produceert SCINPA nu een eigen chocoladereep: lokaal gemaakt en verkocht in Ivoorkust. TDC-coach Clémence Boulle Martinaud geeft een woordje tekst en uitleg.

Lees ook

Cacaocoöperatie ECAM laat zich gelden in Ivoorkust

De cacao in onze chocolade wordt geteeld door producenten zoals Djakaridja Bitie, vertegenwoordiger van de cacaocoöperatie ECAM in Ivoorkust. ECAM geldt steeds vaker als een schoolvoorbeeld van eerlijke handel in Ivoorkust. Sinds 2017 wordt de coöperatie gecoacht door Christine Englebert voor het Trade for Development Centre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.