TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

TDC zoekt een Finance and Business Management Officer (m/v/x) – Brussel

Als Finance and Business Management Officer ondersteun je indirect en soms direct de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (mkmo’s) in Afrika die meedraaien in de eerlijke en duurzame handel, evenals de Business Support Organisations (BSO’s) die worden ondersteund door het Trade for Development Centre (TDC) van Enabel.

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de knop onderaan de pagina met uw CV en een motivatiebrief, ten laatste op 10/01/2021. Alleen de kandidaturen die hier via het online portaal van Enabel worden geregistreerd, worden in overweging genomen. 

Functieomschrijving

Je taken en verantwoordelijkheden:

 • Je begeleidt en superviseert de coachingsessies die aan de mkmo’s en BSO’s worden gegeven door internationale en nationale consultants gespecialiseerd in business management. Het TDC heeft namelijk een participatief en gepersonaliseerd coachingstraject ontwikkeld, dat ter plaatse bij de organisatie wordt verzorgd door management- en marketingspecialisten;
 • Je zoekt, selecteert, brieft, plant en controleert de uitvoering van de coachingsessies van de nationale en internationale coaches;
 • Je gaat 2 tot 3 maal per jaar voor een tiental dagen op terreinmissie, voornamelijk naar Afrika, voor de ontwikkelingsbehoeften van het coachingprogramma. Daarbij breng je een bezoek aan ondernemingen, partners en coaches ter plaatse. Indien nodig zorg je zelf voor de begeleiding van de mkmo’s en BSO’s;
 • Je staat in voor de organisatie en voorbereiding van seminaries en uitwisselingsplatformen en fungeert als moderator;
 • Je beheert het budget (coaching en subsidies) om de mkmo’s en BSO’s te ondersteunen;
 • Je assisteert bij het bepalen van programma’s ter ondersteuning van mkmo’s of BSO’s. Dat doe je zowel in het kader van de gouvernementele samenwerking als voor andere donoren.

Als Finance and Business Management Officer maak je deel uit van het TDC-team van Enabel. Je bent een specialist in bedrijfsmanagement en/of directe advies-ondersteuning aan ondernemingen.  

Je profiel

Vereist opleidingsniveau

 • Je bent in het bezit van een managementgerichte master, bedrijfsmanagement, handelswetenschappen, economie, bedrijfskunde of een ander diploma dat relevant is voor de functie.

Vereiste ervaring 

 • Je hebt ten minste 5 jaar praktijkervaring op het gebied van bedrijfsmanagement en/of directe advies-ondersteuning aan ondernemingen;
 • Ervaring met Afrikaanse ondernemingen of ervaring in internationale ontwikkeling is een pluspunt;
 • Ervaring met of binnen een instantie die bedrijfsondersteunende diensten verleent (Business Support Organisation) is een pluspunt.

Vereiste kennis en vaardigheden

 • Je hebt expertise in bedrijfsmanagement (financieel beheer en analyse, organisatiebeheer, bestuur …);
 • Je hebt expertise in kennisoverdracht; 
 • Je kunt gemakkelijk en open communiceren. Je kunt je verstaanbaar maken en je aanpassen aan het niveau van je gesprekspartner, of het nu gaat om een landbouwproducent in een afgelegen gebied van een Afrikaans land, een directeur van een privébedrijf, een vertegenwoordiger van een Afrikaans of Europees ministerie, een ambassadeur in functie;
 • Je kunt werken met respect voor andere culturen;
 • Je hebt expertise in budgetbeheer;
 • Kennis van eerlijke en/of duurzame handelsmarkten is een pluspunt;
 • Je kunt vlot Frans en Engels spreken en schrijven. Een goede kennis van het Nederlands is een troef.

Wij vragen ook dat de kandidaten zich ertoe verbinden de visie, missie en waarden van Enabel te respecteren.

Wij bieden je

 • Een boeiende en afwisselende functie in een internationale omgeving; 
 • Een halftijds contract van onbepaalde duur in Brussel, met de mogelijkheid om vanaf april 2023 over te stappen op een voltijds contract. De functie kan terreinzendingen inhouden in de landen waar TDC actief is;
 • Een loonpakket dat bestaat uit het brutomaandsalaris rekening houdend met ervaring en volgens onze loonschalen (klasse 6) en maaltijdcheques, een verzekering ziekenhuisopname en gezondheidszorg, een groepsverzekering, een ETHIAS-Assistance 24u/24, een dertiende maand, dubbel vakantiegeld en de kosten voor het openbaar vervoer 100 % terugbetaald.

Naar aanleiding van deze publicatie kan een wervingsreserve van drie jaar aangelegd worden voor elke gelijkaardige functie.

Enabel zet zich in voor gelijke kansen en diversiteit onder zijn medewerkers. De kandidaten worden enkel gekozen op basis van hun competenties.

Enabel, het Belgisch ontwikkelingsagentschap, voert de Belgische gouvernementele samenwerking uit. Daarnaast werkt het agentschap ook voor rekening van andere nationale en internationale opdrachtgevers. Samen met zijn partners in binnen- en buitenland reikt Enabel oplossingen aan om dringende mondiale uitdagingen aan te pakken: klimaatverandering, verstedelijking, menselijke mobiliteit, vrede en veiligheid, economische en sociale ongelijkheid, en wereldburgerschap. Enabel heeft 1500 medewerkers. Het agentschap beheert 150 projecten in een twintigtal landen, in België, Afrika en het Midden-Oosten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.