TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Koffie uit Kivu: een hefboom voor ontwikkeling

Door het aanslepende conflict in Oost-Congo is de koffieteelt in de provincie Zuid-Kivu heel lang verwaarloosd, maar de laatste jaren is een nieuwe dynamiek ontstaan. Twee coöperaties SOPACDI en RAEK timmeren enthousiast aan de weg met de steun van ngo’s, fairtradeorganisaties en het Trade for Development Centre (TDC).

Steven De Craen van TDC en onafhankelijk consultant Patrick Welby bezochten beide coöperaties begin 2013. In dit artikel schetsen ze een beeld van waar SOPACDi en RAEK vandaag staan en van de uitdagingen die ze tegemoet gaan. 

Koffie uit Kivu

Een hefboom voor ontwikkeling
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.