TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

RAEK: eerlijke koffie uit Zuid-Kivu

De Congolese provincie Zuid-Kivu staat bekend als een gevaarlijke streek waar geweld en plunderingen schering en inslag zijn. Hierdoor moeten boeren hun plantages vaak achterlaten of kunnen ze hun koffie niet verkopen aan een goede prijs.

RAEK (Regroupement des Agriculteurs et Eleveurs de Kabare) ontstond in 1992. De organisatie verenigt kleine landbouwers en veehouders uit  Kabare (Kivu) en verdedigt hun belangen. In 2010 bezoekt Oxfam-Solidariteit de organisatie. Zij zijn onder de indruk van de inspanningen van RAEK en de kwaliteit van de koffiebonen, maar zien ook de tekortkomingen (verouderde plantages, onvruchtbare gronden…). Samen met Oxfam-Wereldwinkels formuleren zij een ontwikkelingsproject “Koffie uit Kivu: verbetering van de inkomsten en levensomstandigheden van boeren en hun gezin door een betere markttoegang”. Sinds de zomer van 2011 geniet dit project financiële steun van het Trade for Development Centre.

RAEK / Oxfam Solidarité

Eerlijke koffie in Zuid-Kivu
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.