TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

afrique du sud

Trends rond ethische producten in Zuid-Afrika

Organisaties die ethische producten promoten kampen met een groot probleem: er is niet genoeg marktinformatie. Daarom heeft het Trade for Development Centre (TDC – een programma van het Belgisch ontwikkelingsagentschap) beslist om in verschillende ontwikkelingslanden marktonderzoek te laten uitvoeren over ethische en duurzame producten. Dit kadert binnen het thema ‘Steun aan producenten’.

Het consumentenonderzoek dat Nielsen voerde in Zuid-Afrika heeft als voornaamste doel om organisaties zoals producenten en handelaars die fairtradeproducten promoten en ethische consumptie stimuleren in Zuid-Afrika informatie te bezorgen waarmee ze:

  • Hun ondernemingsplan en marketingstrategie op middellange en lange termijn kunnen opstellen;
  • Ethische toeleveringsketens effectief kunnen steunen.

Hieronder vindt u het rapport en een samenvatting van het onderzoek (in het Engels).

Final report on ethical product trends in South Africa

Download
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.