TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Wilde planten met waarde. Fairwild: een label dat wortel schiet

Wilde planten groeien en bloeien in de vrije natuur, zonder tussenkomst van de mens. Toch zijn ze verrassend belangrijk voor onze economie. Heel wat planten, zaden en vruchten worden verzameld voor toepassingen in de geneeskunde, de cosmetica- of de voedingsindustrie.

Sinds enkele jaren zijn ook op dit terrein stappen gezet naar eerlijke handelspraktijken en certificering, met als doel zowel de biodiversiteit van de planten als de sociale ontwikkeling van de gemeenschappen die ze plukken en verzamelen.

Wilde planten

FairWild: een label dat stevig wortel schiet
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.