TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Ethiek in de chocoladeketen

Uit enquêtes tussen 2009 en 2011 blijkt dat 250.000 kinderen gebruikt en uitgebuit worden op de cacaoplantages in West-Afrika. In 2001 tekenden grote namen uit de chocolade-industrie het Harkin-Engel-protocol waarmee ze zich engageerden om de strijd aan te binden met de ergste vormen van kinderarbeid. Tien jaar later is geen enkele doelstelling echter gehaald.

In het artikel “Ethiek in de chocoladeketen” beschrijft Het Trade for Development Centre de complexe structuur van de keten die tot gevolg heeft dat de arme cacaoboeren niet delen in de winsten. Het artikel lijst enkele initiatieven op van de beroepssector en de grote merken die een eerste stap zijn in de goede richting.

Gerelateerde info

Ethiek in de chocoladesector

Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.