Gourmet Gardens: Congolese fairtrade- en biocacao

De Kivu-regio, in Oost-Congo, is een van de gevaarlijkste regio’s ter wereld. Net daar startte de Oegandese organisatie Gourmet Gardens in 2005 een vanille- en cacaoproductieketen die fairtrade- (Fair for Life) en biogecertificeerd is.

Le Jardin Bio-Equitable is een lokale producentenorganisatie die speciaal gecreëerd is om te voldoen aan de certificatievereisten en om de productie te beheren. Die wordt integraal opgekocht door Gourmet Gardens en op de markt gebracht onder de naam “Mountains of the Moon“.

TDC financiert een project van Gourmet Gardens dat als ambitie heeft een kwalitatieve fairtrade- biocacaoketen op te zetten die duurzame inkomsten zou opleveren voor de 1500 betrokken producenten.

Gourmet Gardens

Congolese fairtrade - en biocacao
Download
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.