TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

AOPEB

Created in 1991, AOPEB is an association of ecological producer organisations in Bolivia. This association supports organic producers in the development of a form of agriculture that respects the environment and the sustainable use of biodiversity, respecting international standards and the wisdom preserved by Andean-Amazonian cultures. Nowadays, AOPEB represents and works with 85 partners at […]

Ibn Al Baytar

L’Association Ibn Al Baytar (AIB) – L’arganier, l’or marocain L’arganier, une des espèces d’arbres les plus anciennes, ne pousse que dans le sud-ouest marocain. Ses rameaux épineux et son système racinaire particulièrement profond le rendent parfaitement adapté à l’aridité de la région. Outre sa valeur écologique, comme rempart à la désertification, l’arganier revêt également une […]

SCINPA : Société coopérative ivoirienne de Négoce des Produits Agricoles COOP CA

Avec l’appui du TDC, SCINPA a lancé sa propre tablette de chocolat fabriquée localement en partenariat avec le chocolatier ivoirien Alex Emmanuel. Selon Clémence Boule Martinaud, coach du TDC : « C’est à la fois une expérience commerciale et également humaine, qui permet d’impliquer directement les femmes des producteurs de cacao de la coopérative. » […]

ASOGUABO

ASOGUABO, or the association of small banana producers of El Guabo, was founded in 1997 by 14 producers in El Guabo, Ecuador. In 1990, the Ecuadorian banana industry was mainly dominated by giant multinationals, while small producers had to sell their bananas through traders that enjoyed offering a meagre price. The first 14 producers of […]

COOPAC

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

DUKUNDEKAWA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

FECAFEM

As the world’s 12th biggest coffee-exporting country, Ecuador is one of the few countries to produce both of the two significant beans consumed worldwide: Arabica and Robusta. Despite that fact, many Manabi farmers in the north-west of the country struggle to make a decent living. The already small growing areas in the region have been […]

APEOSAE

The federation of small bio agri-exporters in the south of Ecuador, or APEOSAE, is a second-degree cooperative created in 2006 to provide better commercial alternatives for coffee, cocoa, bananas and other agricultural products from the farms of its members. APEOSAE commercialised certified bio and fair trade products. Due to the structural limitation to the collection, […]

Dusangirijambo

Dusangirijambo, se situe dans le nord-est du pays. Les collaborateurs et membres de cette coopérative ont bénéficié de différentes formations portant sur l’agriculture biologique et la gestion d’entreprise. Trois pépinières ont été créées pour produire des plants de café et des arbres d’ombrage. Des haies destinées à contrer l’érosion des sols sur les collines ont […]

Ecamom

ECAMOM travaille avec plus de 2 000 producteurs de cacao à Méagui pour produire des fèves de cacao séchées, qu’ils vendent en vrac. Fondée en 2006 par 300 producteurs de cacao, l’association compte aujourd’hui 2 442 membres, qui font partie de 10 coopératives de producteurs. L’année dernière, ECAMOM a remporté le prix Alassane Ouattara de […]

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