KOOKOO PA

One of the many cooperatives in Central Ghana’s Ashanti region is the Kookoo Pa Farmers Association. The organization originated with a Dutch NGO Solidaridad program, which trained 352 farmers in sustainable production methods using the Utz standards. In 2009, the farmers decided to create an independent organization to defend their interests better. Today, approximately 8600 […]

KOAKAKA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its conflict than for its coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in less than ten years. The […]

KIWATA : Kikundi Cha Wakulima Wa Tangawizi

KIWATA is a kidney bean and ginger farmers cooperative with 500 members located in Madaba, 115 km from the Songea municipality. The cooperative’s goal is to promote the growth and promotion of organic ginger and red kidney beans by using international organic farming best practices. KIWATA’s aim is to ensure high-quality organic certification for its […]

Grenier du paysan

Le Grenier du Paysan est une société commerciale fondée en 2007 par les producteurs de plusieurs villages de Kenieba au Mali, l’une des régions les plus pauvres du pays. L’entreprise Grenier du Paysan a comme activité principale la transformation (décorticage, lavage et précuisson) du fonio, qui est préalablement produit par l’organisation Benkouto. En effet, le […]

Fédération Yakaar Niani Wulli

La fédération Yakaar Niani Wulli a été créé en 1997 suite à la perte de productivité de l’agriculture sénégalaise (cause climatique, baisse de fertilité des sols liée à la pression démographique, mauvaise gestion des ressources naturelles). Cette fédération rassemble des producteurs engagés dans une vision agroécologique du développement de leurs territoires. Lors de sa création, […]

Fédération Yakaar Niani Wulli

La fédération Yakaar Niani Wulli a été créé en 1997 suite à la perte de productivité de l’agriculture sénégalaise (cause climatique, baisse de fertilité des sols liée à la pression démographique, mauvaise gestion des ressources naturelles). Cette fédération rassemble des producteurs engagés dans une vision agroécologique du développement de leurs territoires. Lors de sa création, […]

FECAFEM

As the world’s 12th biggest coffee-exporting country, Ecuador is one of the few countries to produce both of the two significant beans consumed worldwide: Arabica and Robusta. Despite that fact, many Manabi farmers in the north-west of the country struggle to make a decent living. The already small growing areas in the region have been […]

Ecamom

ECAMOM travaille avec plus de 2 000 producteurs de cacao à Méagui pour produire des fèves de cacao séchées, qu’ils vendent en vrac. Fondée en 2006 par 300 producteurs de cacao, l’association compte aujourd’hui 2 442 membres, qui font partie de 10 coopératives de producteurs. L’année dernière, ECAMOM a remporté le prix Alassane Ouattara de […]

Dusangirijambo

La coopérative Dusangirijambo est une organisation de caféiculteurs des collines créée en 2009 dans le nord de la province de Kayanza, une des principales régions caféières du Burundi. Dusangirijambo est membre d’une union de coopératives des caféiculteurs COCOCA et elle est certifiée Fairtrade depuis 2013. La coopérative a construit sa propre station de lavage afin […]

DUKUNDEKAWA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]

Ce site utilise des cookies pour vous assurer la meilleure expérience utilisateur possible.