Tighanimine

Les femmes de la coopérative Tighanimine produisent, dans le sud du Maroc, de l’huile d’argan équitable, un ingrédient très prisé dans les produits cosmétiques et la cuisine. Cette huile est produite par pressage des amandons provenant de l’arganier, un arbre qui fait office de rempart contre la désertification dans la région. Le TDC a déjà […]

TEN SENSES AFRICA

Rwanda has the ideal climate for growing high-quality macadamia nuts. But since smallholder businesses primarily control production with limited technical know-how, the potential is underutilised.Ten Senses Africa (TSA) is dedicated to producing organic products thanks to Fair Trade and ethical best practices. To develop such a sustainable value chain that focusses on Fair Trade nuts […]

SOPACDI : Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Développement Intégral

Ces 25 dernières années, le Sud-Kivu a été en proie à des violences extrêmes. Bien souvent, les caféiculteurs ont dû quitter en toute hâte leurs champs et ont risqué leur vie en tentant de traverser le lac Kivu pour aller vendre leur café au Rwanda. Les caféiers y sont vieux, et les sols épuisés. Et […]

RAEK : Regroupement des Agriculteurs et Eleveurs de Kabare

Fondée en 1992 dans les collines entourant Kabare (Sud-Kivu), non loin de Bukavu, l’organisation RAEK a pâti des années de guerre sans pourtant jamais baisser les bras, ce qui lui a valu un crédit toujours plus grand auprès des paysans. Entre 2011 et 2013, le Trade for Development Centre (TDC) a soutenu financièrement RAEK avec […]

NACFA : Nyame Akwan Citrus Farmers Association

Formed in October 2007, NACFA brings citrus farmers around Kumasi to have a familiar voice and seek good market and pricing for members. Fairtrade certified since October 2012, and the association provides help and capacity building activities to bring on-board the economically and agriculturally active members in the Ashanti region to produce citrus responsibly and […]

KOOKOO PA

One of the many cooperatives in Central Ghana’s Ashanti region is the Kookoo Pa Farmers Association. The organization originated with a Dutch NGO Solidaridad program, which trained 352 farmers in sustainable production methods using the Utz standards. In 2009, the farmers decided to create an independent organization to defend their interests better. Today, approximately 8600 […]

KOAKAKA

The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its conflict than for its coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in less than ten years. The […]

KIWATA : Kikundi Cha Wakulima Wa Tangawizi

KIWATA is a kidney bean and ginger farmers cooperative with 500 members located in Madaba, 115 km from the Songea municipality. The cooperative’s goal is to promote the growth and promotion of organic ginger and red kidney beans by using international organic farming best practices. KIWATA’s aim is to ensure high-quality organic certification for its […]

Ibn Al Baytar

L’arganier, l’or marocain L’arganier, une des espèces d’arbres les plus anciennes, ne pousse que dans le sud-ouest marocain. Ses rameaux épineux et son système racinaire particulièrement profond le rendent parfaitement adapté à l’aridité de la région. Outre sa valeur écologique, comme rempart à la désertification, l’arganier revêt également une importante valeur économique dans la culture […]

GOURMET GARDENS

Entre les savanes de l’Afrique de l’Est et les vastes forêts de la région des Grands Lacs se dressent les Monts de la Lune dont les versants offrent des conditions idéales pour de nombreuses activités agricoles. C’est là, au Nord-Kivu, entre la RDC et l’Ouganda, que Gourmet Gardens, une société ougandaise basée à Kampala, a […]

Ce site utilise des cookies pour vous assurer la meilleure expérience utilisateur possible.