Aprovag est une association de producteurs de bananes. Elle regroupe 12 Groupements d’Intérêts Economiques, soit 728 cultivateurs de bananes qui cultivent sur les rives de la rivière Gambie. APROVAG possède les certifications Bio GlobalGAP et Commerce équitable Fairtrade et a expérimenté l’exportation vers l’Europe en 2015. L’association a plus de 30 ans d’expérience dans la culture de la banane et plus de 15 […]
Type Steun: Financiële steun
Ankole Coffee Producers est une coopérative située dans le sud-ouest de l’Ouganda, née en 2006. Active dans le café, elle regroupe 25 coopératives primaires, et représente quelque 10 000 producteurs. La plupart d’entre eux possèdent la double certification bio et Fairtrade. La coopérative a bénéficié d’une trajectoire de coaching en marketing de 2016 à 2017 du TDC. Actuellement, elle bénéficie d’un appui financier de la […]
Au Maroc, les activités de création artisanale en matière textile sont traditionnellement réservées aux femmes qui contribuent ainsi aux ressources familiales. A Marrakech, au cœur d’une des plus belles villes du Maroc, s’est développée depuis des siècles une tradition de tissage reconnue sur tout le pourtour méditerranéen. C’est aussi dans cette cité ancestrale aux mille […]
Founded in 2010 in Peru, COOPAIN CABANA is an agro-industrial cooperative that produces organic quinoa and cañihua. Currently composed of more than 600 families, it is a cooperative that practises family farming. These families grow, process and market organic products adapted to national and international markets. The activity of this cooperative allows a better socio-economic situation for the […]
The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its conflict than for its coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in less than ten years. The […]
KIWATA is a kidney bean and ginger farmers cooperative with 500 members located in Madaba, 115 km from the Songea municipality. The cooperative’s goal is to promote the growth and promotion of organic ginger and red kidney beans by using international organic farming best practices. KIWATA’s aim is to ensure high-quality organic certification for its […]
The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its conflict than for its coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in less than ten years. The […]
Rwanda has the ideal climate for growing high-quality macadamia nuts. But since smallholder businesses primarily control production with limited technical know-how, the potential is underutilised.Ten Senses Africa (TSA) is dedicated to producing organic products thanks to Fair Trade and ethical best practices. To develop such a sustainable value chain that focusses on Fair Trade nuts […]
Les femmes de la coopérative Tighanimine produisent, dans le sud du Maroc, de l’huile d’argan équitable, un ingrédient très prisé dans les produits cosmétiques et la cuisine. Cette huile est produite par pressage des amandons provenant de l’arganier, un arbre qui fait office de rempart contre la désertification dans la région. Le TDC a déjà […]
With the conflict in Palestine in mind, Nasser Abufarha decided to use the knowledge he acquired in the United States to help the Palestinian people. He realised that the concept of fair trade development could be a good way to overcome the difficult trading conditions of Palestinian farmers. They encounter difficulties in marketing abroad, shortcomings […]