TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Israëlisch-Palestijnse initiatieven voor de vrede

De spanningen tussen Israël en Palestina laaiden de laatste tijd weer hevig op. Ze lieten zich opnieuw meeslepen door de logica van de oorlog. Toch zijn er in het dagelijkse leven Palestijnen en Israëliërs die in het kader van eerlijke handel samen werken aan de toenadering tussen beide bevolkingsgroepen.

Sindyanna of Galilee

Sindyanna of Galilee werkt met kleine Arabische producenten van olijven, zeep en kruiden. De organisatie biedt hen betere prijzen en helpt hen hun producten te verkopen in Israël en de Palestijnse regio, in Europa en de Verenigde Staten.
Sindyanna of Galilee ijvert daarnaast voor de erkenning van de rechten van de Arabische bevolking in Israël, gaat op zoek naar alternatieve oplossingen en ondersteunt zowel Israëlische als Palestijnse vrouwenverenigingen.

Vredesolie

Het Vredesolie-project is een gezamenlijk initiatief van de drie voornaamste fairtradespelers in de regio. Sindyanna of Galilee, Green Action en Canaan sloegen in 2005 de handen in elkaar om de Amerikaanse en Europese consumenten olijfolie van superieure kwaliteit van Israëlische en Palestijnse producenten aan te bieden. De Vredesolie wordt op de markt gebracht door Olive Branch Entreprise, een Palestijnse organisatie op de Westelijke Jordaanoever.

Israëlisch-Palestijnse initiatieven voor de vrede

Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.