TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Belgen en fair trade 2012

In het kader van de Week van de Fair Trade 2012 peilde het Trade for Development Centre voor de derder keer op rij naar de kennis, mening en houding van Belgen op vlak van fair trade. De bekendheid van fair trade neemt jaar na jaar toe, in 2012 lag die op 90%. Hoewel Belgen positief tegenover fair trade staan, voelen slechts 4 op 10 Belgen zich betrokken.

62% van de Belgen zegt in de voorbije 12 maanden eerlijke producten te hebben gekocht. De klassieke top 3 houdt stand: 61% kocht koffie, 48% fruit en 47% chocolade. De tevredenheid over fairtradeproducten ligt erg hoog. Bijna alle Belgen (96%) die deze producten kopen zijn er tevreden (57%) of zeer tevreden (39%) over.

Meer weten? Bekijk de samenvatting of de volledige resultaten.

Belangrijkste resultaten

Download

Barometer 2012

Gedrag, attitudes en opinies van personen die in België wonen ten aanzien van producten uit eerlijke handel
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.