TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Fair trade en duurzame handel in Peru

Peru, de bakermat van het Incarijk, herbergt uiterst waardevolle natuurlijke en culturele schatten zoals Machu Pichu of het Titicacameer. In de bergen van de Andes en in het Amazonewoud leven mensen nog op traditionele wijze. De zeer diverse fauna en flora van dit woud overstijgt onze verbeelding en op economisch vlak kunnen de Peruanen putten uit tal van natuurlijke rijkdommen (ertsen, aardolie en gas). Ze genereren inkomsten uit sectoren als landbouw, visvangst en toerisme.

Toch deelt niet iedereen in de opbrengsten die uit deze rijkdommen worden vergaard. Binnen deze context vindt eerlijke en duurzame handel zijn plaats en maakt deze vorm van handel drijven wel degelijk een verschil. ‘Comercio Justo’ biedt een beter perspectief aan wie leeft aan de rand van de maatschappij, zowel in de stad als op het platteland. Mensen krijgen een hoger inkomen en sociaal-economische ontwikkelingsmogelijkheden voor hun gemeenschappen, onder meer toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

Heel vaak zijn de inheemse identiteit en eerlijke of duurzame handel nauw met elkaar verbonden. De projecten baseren zich immers op wat deze mannen en vrouwen het best kennen: traditionele productiewijzen voor handwerk of landbouw, met respect voor de natuur.

Eerlijke en duurzame handel in Peru

Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.