Beschrijving It was thanks to a group of university graduates that Allpa was created in Lima, Peru, in 1932. Allpa is a business enterprise that wanted to help poor native communities to generate a living from their traditional skills. It is important to remember that due to the competition from emerging industrialised countries in Asia, […]
Type Steun: Financiële steun
The Fair Trade Development Centre (FTDC) at the Institute for Community Partnership of Bethlehem University was established in 2006, and is a World Fair Trade Organisation (WFTO) member. It is a support centre that specialises in helping the marginalised producers of Palestine by joining the fair trade movement and benefitting from the same fair trade […]
Created in 1991, AOPEB is an association of ecological producer organisations in Bolivia. This association supports organic producers in the development of a form of agriculture that respects the environment and the sustainable use of biodiversity, respecting international standards and the wisdom preserved by Andean-Amazonian cultures. Nowadays, AOPEB represents and works with 85 partners at […]
L’Association Ibn Al Baytar (AIB) – L’arganier, l’or marocain L’arganier, une des espèces d’arbres les plus anciennes, ne pousse que dans le sud-ouest marocain. Ses rameaux épineux et son système racinaire particulièrement profond le rendent parfaitement adapté à l’aridité de la région. Outre sa valeur écologique, comme rempart à la désertification, l’arganier revêt également une […]
The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]
The region around the Great Lakes of Central Africa — Rwanda, Burundi, Uganda, Tanzania, and the Democratic Republic of the Congo — is better known for its history of conflict than coffee. However, these countries are traditional coffee-producing lands that have emerged as a vital source of high-end coffee in the last ten years. The […]
The federation of small bio agri-exporters in the south of Ecuador, or APEOSAE, is a second-degree cooperative created in 2006 to provide better commercial alternatives for coffee, cocoa, bananas and other agricultural products from the farms of its members. APEOSAE commercialised certified bio and fair trade products. Due to the structural limitation to the collection, […]
Dusangirijambo, se situe dans le nord-est du pays. Les collaborateurs et membres de cette coopérative ont bénéficié de différentes formations portant sur l’agriculture biologique et la gestion d’entreprise. Trois pépinières ont été créées pour produire des plants de café et des arbres d’ombrage. Des haies destinées à contrer l’érosion des sols sur les collines ont […]
La Organisation de producteurs NKAMWA YACU est une organisation de caféiculteurs des collines de la commune de Butihinda dans la province de Muyinga, près de la frontière Tanzanienne. Elle a été créé le 15 janvier 2007 par des caféiculteurs afin de construire une station de lavage et de se doter d’une infrastructure pour transformer leur […]
Au Burundi, le terme « Horamama » rappelle avant tout une chanson traditionnelle entonnée par les femmes qui se rendent au champ ou qui rentrent chez elles. Il signifie « courage » ou « puissance », et est censé leur faire oublier leur fatigue. À présent, Horamama est aussi la marque de café de la COCOCA, une union de 33 coopératives […]