TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Logo_SPP_Universal_Color_15_01_2015

Studie van de Europese markt voor SPP-producten

Het SPP label – het symbool voor kleine producenten – werd in 2011 gelanceerd maar is nog steeds relatief onbekend. Het label was goed voor € 6 miljoen aan transacties in 2016, wat een omzetgroei van 25% betekende tegenover het jaar ervoor. 

Is het mogelijk om deze voorwaartse trend te versnellen? En hoe moet het label zich positioneren, als een label voor kleine producenten of als een fairtradelabel? Deze vragen hebben TDC ertoe gebracht een studie te bestellen bij irbeurope. Het doel is het profiel te identificeren van potentiële kopers, distributeurs en consumenten op de West-Europese markt voor SPP producten (koffie, cacao, suiker en bananen). Op basis van deze info heeft irbeurope een marketingplan geformuleerd voor Europa.  

Hieronder kan u de samenvatting downloaden. Deze bevat het desk research en de huidige perceptie van het label. De inhoud van de uitwisselingen met SPP noch het marketingplan werden mee opgenomen in de samenvatting.

Samenvatting van de SPP-enquête

Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.