TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Rio+20 en groene economie: uitdagingen en perspectieven

Van 20 tot 22 juni 2012 vond in Rio de Janeiro de internationale VN-conferentie rond duurzame ontwikkeling Rio+20 plaats. Twintig jaar na de Wereldmilieutop kwamen wereldleiders er samen om te debatteren over de lancering van “een groene economie” en de wereldwijde aanpak van duurzame ontwikkeling.

Het concept “groene economie”, dat groei en milieuzorg met elkaar zou verzoenen, is het onderwerp van hevige discussies.

Wat wordt er precies bedoeld met “groene economie”? Hoe kan het ten goede komen aan duurzame ontwikkeling, met name in de ontwikkelingslanden? Wie zijn de voorstanders en waarom? En welke scherpe kritiek komt er uit de hoek van het maatschappelijk middenveld?

Rio+20 en de groene economie

Uitdagingen en perspectieven
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.