Rio+20 en groene economie: uitdagingen en perspectieven

Van 20 tot 22 juni 2012 vond in Rio de Janeiro de internationale VN-conferentie rond duurzame ontwikkeling Rio+20 plaats. Twintig jaar na de Wereldmilieutop kwamen wereldleiders er samen om te debatteren over de lancering van “een groene economie” en de wereldwijde aanpak van duurzame ontwikkeling.

Het concept “groene economie”, dat groei en milieuzorg met elkaar zou verzoenen, is het onderwerp van hevige discussies.

Wat wordt er precies bedoeld met “groene economie”? Hoe kan het ten goede komen aan duurzame ontwikkeling, met name in de ontwikkelingslanden? Wie zijn de voorstanders en waarom? En welke scherpe kritiek komt er uit de hoek van het maatschappelijk middenveld?

Rio+20 en de groene economie

Uitdagingen en perspectieven
Download
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.