TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Ethische handel in Belgische supermarkten

De organisatie “Consumers International” (CI) heeft, in samenwerking met 8 nationale consumentenorganisaties (waaronder het Belgische Test-Aankoop) een onderzoek gedaan naar het CSR beleid (Corporate Social Responsibility) van Europese supermarkten, en naar de werkomstandigheden en ‘eerlijke’ relaties die ze onderhouden met de ontwikkelingslanden inzake hun aankoopketen.

Dit rapport kwam tot de conclusie dat heel wat supermarkten zich verbinden tot menswaardige werkomstandigheden voor alle producenten in de aankoopketen, terwijl ze eigenlijk geen adequate maatregelen getroffen hebben voor de monitoring en de training van leveranciers.

Ethische handel in de supermarkt

Koopracht... Beslissinggsmacht
Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.