Ethische handel in Belgische supermarkten

De organisatie “Consumers International” (CI) heeft, in samenwerking met 8 nationale consumentenorganisaties (waaronder het Belgische Test-Aankoop) een onderzoek gedaan naar het CSR beleid (Corporate Social Responsibility) van Europese supermarkten, en naar de werkomstandigheden en ‘eerlijke’ relaties die ze onderhouden met de ontwikkelingslanden inzake hun aankoopketen.

Dit rapport kwam tot de conclusie dat heel wat supermarkten zich verbinden tot menswaardige werkomstandigheden voor alle producenten in de aankoopketen, terwijl ze eigenlijk geen adequate maatregelen getroffen hebben voor de monitoring en de training van leveranciers.

Ethische handel in de supermarkt

Koopracht... Beslissinggsmacht
Download
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.