TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Survey_EUconsumers_sustainable

Europeanen willen duurzamer eten, maar zien obstakels

Hoeveel aandacht besteedt u aan de impact van uw voedingskeuzes op het milieu? Bent u bereid om te bezuinigen op rood vlees? Doet de overheid genoeg om duurzaam voedsel te promoten?

Dat zijn enkele van de vragen die in een enquête in 11 landen aan Europeanen werd gesteld, gecoördineerd door BEUC (De Europese consumentenorganisatie). (1) Het rapport werd gepubliceerd twee weken nadat de Europese Commissie zijn blueprint voor duurzame voeding en landbouw voorstelde.

De enquête werd afgenomen voor de Covid-19 pandemie, maar toch gaven de meeste consumenten in heel Europa aan bereid te zijn hun eetgewoonten te veranderen. Om daar te komen moet de duurzame voedselkeuze echter gemakkelijker gemaakt worden, met inbegrip van de juiste prijssignalen, betere informatie en duurzamere opties. Opvallend is ook dat mensen de milieuimpact van hun eetgewoonten onderschatten.

Klik hier voor meer info of download de belangrijkste bevindingen, een infografiek en het volledige rapport hieronder.

1  Oostenrijk (Arbeiterkammer), België (Test Achats/Test Aankoop), Duitsland (vzbv), Griekenland (Ekpizo, KEPKA), Italië (Altroconsumo), Lithouwen (Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas), Nederland (Consumentenbond), Portugal (DECO), Slovakije (Spoločnosti ochrany spotrebiteľov), Slovenië (Zveza Potrošnikov Slovenije), Spanje (OCU). Het verldwerk werd geleverd in Oktober-November 2019, bij 11,000 consumenten.

Survey: European consumers and sustainable food

Infographics

Download pdf

Download

Survey: European consumers and sustainable food

Summary & recommendations

Download pdf

Download

Survey: European consumers and sustainable food

Full report

Download pdf

Download

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.