TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

Ft Bel

Belg heeft na corona honger naar meer duurzame en faire producten

De Belg hecht bij de aankoop van voeding meer dan ooit belang aan duurzaamheid. Naast een stijging (+42%) van de voorkeur voor lokale producten – een logisch gevolg van de coronacrisis – valt ook de wens naar meer eerlijke (+23%) en biologische (+14%) producten op. Bovendien vindt de consument steeds meer dat overheden en supermarkten op dit vlak meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat blijkt uit onderzoek dat Fairtrade Belgium uitvoerde bij 1.000 Belgen, in samenwerking met onderzoeksbureau Dynata [1].

Meer en meer Belgen kiezen tijdens de coronacrisis voor duurzaam voedsel en geven aan dat ook nadien te zullen blijven doen. Bijna de helft (45%) zegt na de lockdown meer aandacht te willen besteden aan duurzame voeding dan voor de crisis. 42% van de Belgen geeft aan vaker voor lokale producten  te kiezen dan vroeger. Daarnaast koopt na de lockdown een kwart (23%) van de Belgen vaker een Fairtrade-product en is ook de voorkeur voor biologische producten gestegen (14%).

Klik hier voor het persbericht

Download hieronder het volledige rapport Belgen en duurzame voeding na coronacrisis.

[1] Dit blijkt uit een studie, vorige week uitgevoerd door Dynata in opdracht van Fairtrade Belgium bij meer dan 1.000 Belgen, representatief voor de Belgische bevolking.

Foto’s: Fairtrade Belgium

Rapport Belgen en duurzame voeding na coronacrisis

Download
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.