TDC is een programma van Enabel, het Belgisch Ontwikkelingsagentschap.

SJOKLA_packshot

Stad Brugge lanceert eigen fair trade chocolade

Brugge lanceert als eerste stad ter wereld een eigen fair trade chocoladereep. De naam van de reep is Sjokla. De stad, die heel wat chocolatiers huist, combineert zo eerlijke cacabonen met een lokale ambacht. De reep bevat ook lokale ingrediënten.

Stad Brugge staat in voor het ontwerp en promo van de reep Sjokla. De Gilde van de Brugse chocolatiers produceren, verpakken en distribueren de chocolade. De verpakking verwijst net zoals het product zowel naar het zuiden als naar Brugge. De gouden golfjes staan voor de cacaobonen die over de zee getransporteerd worden en zijn dus een symbool voor de cacaoboeren. De zwaantjes zijn dan weer een typerend Brugs element die de chocoladegilde gebruikt als haar symbool.

“Het is een product om trots op te zijn,” aldus Charles Snoeck van Faitrade Belgium. “Het engagement van Brugge om in te zetten op fairtrade is sinds 2008 (toen Brugge FairTradeStad werd) alleen maar verlengd. Vandaag zijn er vijftig fairtradeverkooppunten in de stad en in meer dan dertig horecazaken staan er fairtradeproducten op de menukaarten. Sjokla is een prachtig symbool voor tien jaar fairtrade in Brugge.”

De reep Sjokla is vanaf 8 mei te koop in Mijn Brugge, de museumshop, In & Uit, de Oxfam wereldwinkel en de Brugse chocolatiers. Er is zowel een melkchocoladereep als een fondantvariatie.

Bron: Exit Magazine

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.